dijous, 21 d’abril del 2016

Com cuidar els peus a la Caminada

Ara que ja s'acosta la 2a Caminada a Montserrat us donem una sèrie de consells pràctics per tenir cura dels vostres peus i que ens poden fer més fàcils aquests 52 quilòmetres que ens esperen per endavant:
  • S'ha d'utilitzar un calçat que ja estigui "domesticat". Això vol dir que evitarem de totes les maneres possibles fer la Caminada amb unes botes noves.
  • Cal tallar les ungles de forma recta i retallar les cantonades els dies previs a la caminada, mai el mateix dia. És important evitar que una una se'ns clavi al peu i ens faci passar una mala estona o ens obligui a abandonar.
  • Les famoses llagues o butllofes es poden prevenir si utilitzem vaselina o crema hidratant als nostres peus abans de la sortida.
  • Si malgrat tot acaben apareixent les ampolles, la primera solució seria rentar-la i cobrir-la amb una apòsit protector (estil Compeed). Aquesta solució és recomanable si ens trobem al tram final de la caminada.
  • Els mitjons són una part fonamental en la cura dels nostres peus. Cal que siguin de al nostra talla i el millor és que siguin de cotó amb fibres sintètiques transpirables. També podem trobar als comerços especialitzats mitjons de teixits tècnics.
  • En el cas que no utilitzem mitjons tècnics un "truquet" per evitar que les costures dels mitjons ens molestin és posar-los del revés.
  • Si durant el recorregut optem per rentar o refrescar els nostres peus, és molt important que en el moment de tornar-nos-els a posar (o posar-nos uns de nets) ens assegurem que els peus estan completament secs.
  • En acabar la marxa és convenient utilitzar l'esprai vaporitzador Peusek per refrescar i recuperar els nostres peus.

diumenge, 17 d’abril del 2016

Darrer tram de la Caminada: De Monistrol a Montserrat

Avui diumenge la Comissió Organitzadora de la Caminada a Montserrat s'ha llevat ben d'hora ben d'hora per fer la darrera part de la caminada i veure quin dels diversos itineraris possibles s'adapta millor a les característiques de la Caminada. Un tram de només 4'5 quilòmetres que la gran majoria dels participants encararan amb 48 quilòmetres a les cames. Aquí serà on els participants que comencen a Monistrol hauran d'empènyer amb les seves energies renovades als que portin tota la nit caminant. Al poc de sortir de Monistrol i després de superar un tros més complicat, agafem el tram compartit pels GR-96 i el GR-5, una pista força ampla i sense gaire desnivell que serà agraïda per aquells que portin caminant des de l'escola i que servirà de bon escalfament pels nouvinguts. Al cap d'un quilòmetre trobem una bifurcació que ens fa plantejar quin camí seguir; per bé que el camí de la dreta (Drecera dels Tres Quarts) és cinc minuts més curt, ens mantenim als indicadors del GR-5 que ens ofereix una pista més còmoda. 

Vistes de Monistrol des del GR-5
Aquest GR-5 ens porta fins al peu d'una escala de pedra marcada al bell mig d'aquest tram final de la Caminada. És un tram estret amb unes escales irregulars en un tram de poc més d'un quilòmetre, sense cap dubte el darrer obstacle abans d'arribar a l'Abadia de Montserrat. Per sort és un tram boscós on l'ombra serà un dels nostres grans aliats.


Després de superar aquest tram arribem al darrer quilòmetre, un simple tràmit que cal complir per arribar al nostre objectiu. Caldrà superar 835 esgraons (si la nostra comptadora no ha errat) i finalment arribarem a l'esplanada de l'Abadia, on aquell dissabte al matí ens esperarà un més que merescut refrigeri abans de posar punt i final a aquesta I Caminada a Montserrat.
52 quilòmetres després de sortir...Montserrat!!!

Recordeu que un cop a dalt farem una petita ofrena a la placa dedicada a Maria Anna Mogas en record de la seva visita a Montserrat i a la seva beatificació.
Placa dedicada a la fundadora de les Franciscanes Missioneres de la Mare del Diví Pastor
I fins aquí les nostres cròniques d'aquestes etapes de preparació de la Caminada. Esperem que els nostres comentaris us resultin útils per preparar-la i recordeu que a l'apartat Recorregut disposeu del track de la Caminada per si us el voleu descarregar.

Ens veiem el proper 20 de maig!

dilluns, 11 d’abril del 2016

Tercer tram de la Caminada: De Terrassa a Monistrol de Montserrat

El passat divendres dia 8 d'abril i com vau poder seguir a través dels nostres comptes de Twitter i Instagram la Comissió Organitzadora es va tornar a posar les botes de caminar per fer la preparació del tercer i penúltim tram de la Caminada, comprès entre Terrassa i Monistrol de Montserrat. Un total de quasi 21 quilòmetres que ens van portar als peus de la Muntanya de Montserrat.

A diferència d'altres trams, avui acumularem més desnivell negatiu que positiu, cosa que el dia de la Caminada segurament les nostres cames agrairan, tot i que algun dels trams de pujada ens han sorprès pel seu grau d'exigència (que no duresa), sobretot si tenim en compte que aquell dia ja farà moltes hores que caminarem.

Als pocs minuts de començar abandonem Terrassa per dirigir-nos al nucli de Sant Miquel de Gonteres que abandonem per un caminet amagat que ens porta a un bosc que gràcies a la pluja d'aquella mateixa nit presentava un aspecte força diferent del que havíem vist altres dies. Travessem el bosc salvant alguns obstacles inesperats com els de la fotografia i després de fer un petit tram de pujada arribem a... Mireu, això ens ho guardem com a sorpresa i el dia de la Caminada la desvetllem tots plegats.
Un arbre caigut ens obliga a fer una mica de "limbo" per poder continuar el nostre camí
De Sant Miquel de Gonteres a la urbanització de Can Corbera (Viladecavalls) haurem de caminar per un petit tram de la carretera B-245, fins arribar a la urbanització de Can Corbera. En aquest tram serà molt convenient fer-nos visibles, així que les armilles reflectants jugaran un paper molt important. Abandonem la carretera per entrar a la urbanització, on ens espera un tram de pujada per una carretera on ens topem amb l'anomenada Pedra Degollada, un monument prehistòric. Aprofiteu per veure'l aquí perquè el dia de la Caminada,de matinada, resultarà més difícil.

La Pedra Degollada
La carretera ens porta fins les portes (mai millor dit) de l'edifici anomenat Can Boixeres on, desafortunadament, no podrem aturar-nos a fer un avituallament aquell dia. I per problemes d'espai ja us podem assegurar que no serà.
L'antic edifici de Can Boixeres
Poc després de deixar Can Boixeres a un costat arriba el tram segurament més dur fins al moment. Són 700 metres de desnivell que ens porten fins a l'anomenat Cim Margarit. Serà un tros complicadet tenint en compte els quilòmetres acumulats, però us assegurem que l'esforç pagarà la pena. A partir d'aquí ens esperen 12 quilòmetres de descens fins arribar a Monistrol, cosa que de segur les nostres cames es agrairan.
El tram de pujada fins al Cim Margarit, l'últim obstacle fins a Monistrol
Després d'evitar la pluja tot i tenir la companyia d'uns núvols amenaçadors, comencem el nostre descens i trobem al nostre davant la imatge del Massís de Montserrat, prova evident que la fi del nostre trajecte està arribant a la seva fi, tot i que encara ens queda travessar Vacarisses, un poble format per diverses urbanitzacions que sembla que no s'acabin mai. Serà precisament a Vacarisses on farem el darrer avituallament de la Caminada, ben entrada la matinada. 
Vistes de Montserrat baixant des del Cim Margarit
Finalment i després de caminar per l'antic Camí Ral, arribem a Monistrol de Montserrat, just a tocar de Montserrat. Tan sols ens queda travessar el Llobregat (carregat d'aigua aquests dies) i agafar forces per fer la pujada final i arribar a l'Abadia de Montserrat. Però ja hem caminat prou per avui i la pujada final la deixem per un altre dia.
El Llobregat al seu pas per Monistrol

Monistrol de Montserrat